Peach Crumble – Crumble di pesche – WHB # 351(en)

It is a busy period, not much time for dreaming (an activity I like very much :-D)
I’m on the run mostly every day and next week is really full.
But…I do love this job! So, even with my legs aching, my back moaning and my head is in confusion..it doesn’t matter….we will fix it in November!😀

Today I went to Sirmione with Flo in the afternoon (and Monte Baldo with Simoo and Marghe in the morning).
I will tell you little more about Sirmione next time, it is such a lovely place.

looking down

The only problem in this period is the crowd of people.
I have a Norwegian group on Saturday, I do hope there will not be as crowed as today.

Scaligero Castle of Sirmione

This is a cake that is so easy and quick to make.
Unfortunately I didn’t pay attention to the weight of the ingredients,
because I was a little confused at the moment.

Peach crumble

Peach Crumble - Crumble di Pesche

You need
peaches
old dried bread
almonds
nuts
ground cinnamon
butter
sesame seeds

Peach Crumble - Crumble di Pesche

Peel the peaches and cut in small pieces.
Put them in a baking tray covered with baking paper
Crush the old dried bread and but in a blender together with a little ground cinnamon.
Add a handfull of nuts and almonds (half handfull each)
Blend until you got crumbles.
Take the crumbles out of the blender and add some cold butter.
Work quickly with you fingertips until you have bigger crumbles.
Put the crumbles over the peach pieces and season with sesame seeds.
Bake in oven 180C° for 30-35 min until gold brown.

This is good warm or cold.

Peach Crumble - Crumble di Pesche

Crumble the pesche

vi serve.
pesche
pane vecchio
mandorle
noci
burro
cannella
semi di sesamo

Pelare e tagliare le pesche a pezzi.
Metterle in uno stampo ricoperto di carta forno.
Mettere il pane vecchio spezzettato nel frullatore (o bimby)
insieme ad un po’ di cannella
Aggiungere una manciata di mandorle e noci (metà e metà)
e frullare. (non troppo fine deve rimanere abbastanza grossolano)
Togliere dal frullatore e mettere in una scodella, aggiungere il burro freddo a pezzi.
lavorare velocemente con le dita fino ad ottenere delle briciole più grosse, crumbles appunto.
Versare i crumbles sulle pesche e aggiungere il sesamo.
Cuocere i forno a 180C° per 30-35 min.

Buonissimo sia caldo che freddo!

This recipe goes to Graziana of Erbe in Cucina
hosting this Week’s Herbal Blogging.

Thanks to, Kalyn di Kalyn’s Kitchen for this lovely idea and
Haalo,Cook (almost) anything at least once for managing success fully this event.
And also for giving me the opportunity to manage the Italian Version of WHB.

8 responses to “Peach Crumble – Crumble di pesche – WHB # 351(en)

  1. Buonissimo!!! Si, deve essere proprio buonissimo, e per fortuna che almeno la ricetta l’hai messa anche in italiano, il resto del racconto lo immagino……..

  2. I crumble sono sempre squisiti, mi piace molto l’idea del sesamo!

    • Mi è sempre piaciuto il sesamo, ma adesso che so che fa così bene lo aggiungo un po’ ovunque,
      grazie di averci ospitati, Graziana
      baciuss

  3. A Sirmione ho lasciato un pezzettino di cuore e tanti ricordi.Per consolazione mi prendo un pezzettino di questo dolce squisito!
    Bacione

    • Ammetto che ho sempre snobbato Sirmione per la massa di gente che ci va.
      Ma con i consiglio di G. Vedovelli ho scoperto una Sirmione diversa, e ho trovato posti dove non c’è nessuno!
      E posso dire..ti capisco Saretta.
      Io non vedo l’ora tornarci!
      baciusss

  4. Mi piace un sacco la foto in alto. Anche noi siamo stati a Sirmione tanti anni fa. Chissa’ quando avro’ di nuovo l’occasione di fare la turista in patria con la mia dolce meta’.

    • Brii che si guarda i piedi?
      :-DDD
      Se ci torni mi permetti di accompagnarti? Ho trovato un percorso alternativo fuori dalla ressa che è bellissimo!
      Io voglio tornarci in Febbraio, quando siamo sicuri che non c’è più nessuno..🙂
      baciusss

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